24 de juliol de 2024

Estar informat i ben assessorat: clau per a sobreviure en el món del treball avui.

No ens enganyem, no hi ha fórmules màgiques que solucionin els problemes i menys quan parlem de l’explotació laboral i dels abusos que qualsevol persona treballadora ha d’aguantar avui dia en el seu lloc de treball. No obstant això sí que sabem que l’única eina que s’ha demostrat capaç no sols de posar fi als abusos si no també de millorar les condicions de treball ha estat i és organitzar-se. És a dir, constituir una Secció Sindical juntament amb un bon grup de companys i companyes de treball és la manera d’optar a negociar el teu calendari laboral, ajudar-te a exercir els teus drets de conciliació de la vida laboral i familiar, etc.

No obstant això quan no es té suficient formació per a organitzar-se, o mentre no es pot fer pel motiu que sigui, l’imprescindible, almenys, és conèixer els teus drets i les teves condicions mínimes de treball com a forma de no ser enganyat per l’empresari.

Actualment, en les empreses es dona un incompliment generalitzat de les disposicions legals més mínimes. Com si no fos suficient amb el fet que les empreses oculten beneficis i defrauden tots els impostos que poden, també s’aprofiten de la ignorància ( i a vegades la falta d’interès, siguem honestos) en temes laborals de la gent i de la timidesa mal entesa, tan estesa en la manera de relacionar-se amb els departaments de “recursos humans”. Nosaltres estem obligats a complir amb un munt de lleis i normes, en ocasions injustes, i no obstant això els empresaris no respecten ni una sola. En aquest context, quan no es compleixen els convenis col·lectius, quan no es respecta l’opinió del treballador o la treballadora en els canvis sobtats de condicions, en definitiva quan no existeix democràcia en un lloc de treball, cobra molta importància estar ben assessorat per a poder fer dues coses molt importants: conèixer quins drets tens i saber de quina manera practicar-los i gaudir-los, quan això és possible de manera individual. D’una altra manera totes les lleis es queden en lletra morta.

Necessites la nostra orientació? Contacta sense compromís.

Clica i rep orientació básica encara que no estiguis afiliat/da

Aquestes són les principals raons per les quals és tan important avui dia comptar amb l’assessoria personalitzada i l’acompanyament permanent que donem en la CNT a la nostra afiliació. Gràcies a aquesta atenció no sols es té la possibilitat de decidir quines opcions prendre quan es té un problema, si no que s’aprèn per a poder fer valer aquests coneixements en favor d’un mateix i no deixar-se enganyar per l’avarícia de les empreses. En incomptables ocasions, estar ben assessorat o no estar-ho és la diferència entre percebre una quantitat de diners interessants o regalar-la-hi a l’empresa. O entre conservar el lloc de treball o perdre’l. També la diferència entre poder passar temps amb la teva família o no poder veure’ls. Totes elles són coses de la major importància perquè influeixen en la nostra qualitat de vida. Condicions de treball precàries provoquen formes de vida precàries.

Posant la nostra experiència i les nostres capacitats al servei de les persones afiliades al Sindicat compartim solidàriament els nostres recursos per a protegir-nos de l’explotació. Aportem la nostra ajuda al/ la que no sap, perquè sàpiga. El nostre coneixement al qual no pot, perquè pugui. Aquest és el valor afegit que obtenim les persones que ens sindiquem en la CNT.

No perdem de vista la necessitat i la prioritat que els treballadors i treballadores ens organitzem en col·lectiu en el nostre lloc de treball, però no oblidem que en moltes ocasions el primer pas és estar ben informat, format i assessorat quan un s’enfronta en solitari a un problema laboral.

Vols estar recolçat per l’equip d’acció sindical i jurídica de la CNT de L’Hospitalet?

Clica i afilia´t! Només faltes tu!

-