18 de maig de 2024

MEMÒRIA ANARCOSINDICALISTA DE L’HOSPITALET. CRIDA A LA RECUPERACIÓ.

logo_memoria_historica_CNT

ENS VOLEU/PODEU AJUDAR? 

L’Hospitalet té una enorme i rica tradició anarcosindicalista i llibertària. Tant en la obligada guerra com, sobre tot, en la pau, la gent es va organitzar per millorar unes condicions de vida miserables, per aprendre i per crear una societat més justa.

La dictadura feixista ho va destruir tot però també ho va esborrar tot. Va desaparèixer la documentació i amb la por van intentar esborrar també la memòria La gent es va desfer o va ocultar documents, objectes, records i, fins i tot, pensaments. Per sobreviure. Després, la transició va refermar l’oblit, del passat i del present.

Des de la CNT creiem que és important recuperar aquesta memòria. Perquè és una part important de la nostra historia col·lectiva i perquè parla de consecucions, solidaritats, formes d’organització i orgull proletari. I sí, també de tragèdies.

Si teniu fotografies, si teniu preguntes, si busqueu la història dels vostres, si us sembla important recuperar la memòria de les lluitadores (doblement oblidades), si teniu objectes, si teniu records, si teniu històries dels més grans, etc.

Si teniu qualsevol cosa que permeti reconstruir el trencaclosques de la historia anarcosindicalista i llibertària de L’Hospitalet, contacteu amb nosaltres i junts treballarem per classificar i difondre tota aquesta informació.

 

fede-hospitalet

 

-