18 de maig de 2024

Memoria histórica

logo_memoria_historica_CNT

 

L’Hospitalet anarcosindicalista i llibertari. La necessitat, el goig i la indignació de la Memòria

 

L’Anarcosindicalisme i l’Hospitalet tenen una llarga història en comú. No podria ser d’una altra manera en una ciutat que ha estat tan dignament obrera.

Tenim una enorme memòria per a recuperar. La memòria dels morts, dels assassinats, dels represaliats, dels exiliats…., per justícia, la que no han tingut, però també de la vida de la nostra gent, que, persona a persona,  van teixir una àmplia xarxa feta de suport mutu i de construcció d’una societat nova, més lliure i justa.

Si volen aquesta realitat oculta és perquè en tenen raons: continuar amb la llegenda negra de l’Anarquisme que, posades a la llum les consecucions socials, educatives i de tota mena, ja no seria possible de mantenir. Una llegenda negra dirigida a fer-nos uns inútils supeditats al poder, que “ja pensa i actua per nosaltres, pobres menors d’edat”.

La Transició tampoc va portar grans canvis, i això que els nouvinguts ho van transformar tot perquè tot es mantingués, i a canvi d’engrunes de poder van signar l’oblit, perquè si el poble s’havia organitzat una vegada, en paral·lel a tot poder, per decidir el seu present i el seu futur, ho podíem repetir.

Així doncs, en aquesta web i en d’altres àmbits, anirem aplegant granets de memòria lliure i llibertària de l’Hospitalet i durem a terme activitats i accions diverses, reivindicatives per necessitat, tot plegat per a trobar-nos a nosaltres mateixos i posar en valor l’enorme tasca constructora de les revolucions anarquistes i anarcosindicalistes.

Aportacions, consultes i iniciatives seran sempre benvingudes. Tot és poc per lluitar contra un oblit pervers i delinqüent.

 

mitra1