24 de juliol de 2024

DECLARACIÓ CONJUNTA CNT, NO AL PDU GRANVIA

declaración PDU GV

 

L’Hospitalet de Llobregat és avui una ciutat pràcticament desindustrialitzada, sent majoritari el sector serveis amb 5600 contractacions segons les últimes dades publicades en 2015, on tan sols 500 d’aquests contractes han estat indefinits. Ens diran que ha baixat l’atur, sí, el que no ens expliquen és que el que puja exponencialment és la precarietat laboral. La mateixa precarietat laboral que ofereixen a les joves de la ciutat amb campanyes pagades amb diners públics, per anar a treballar a grans empreses multinacionals on poden ser mà d’obra barata i sobrequalificada per poder alegrar-se tenint una jornada de 20 hores setmanals. Que de ben segur podran compaginar perfectament amb un parell de feines precàries més per somiar algun dia disposar de 1000 € per pagar-ne 800 per un lloguer.

Feines a l’hoteleria, al comerç, on totes sabem les condicions a les que ens enfrontem. Sense contracte o amb un contracte en frau de llei, amb excés de jornada, sense cobrar hores extra ni respectar el seus descansos. Aquest és el #ModelLH, el model de l’explotació institucionalitzada. El model de la bombolla immobiliària, el del nou boom de la construcció. El model que ens ha portat precisament a la situació en la que ara ens trobem. El model del fantasma de la Plaça Europa, encara per omplir, on es prometien 30.000 llocs de feina. 30.000! i es van quedar tan amples…

Ara volen més hotels. El que Barcelona ha rebutjat L’Hospitalet ho absorbeix com si fos la gran oportunitat de negoci per a la ciutat, com si això revertís algun benefici a les veïnes treballadores de la nostra ciutat. Els grans latifundistes del turisme venen a L’Hospitalet atrets exclusivament per la nostra posició geogràfica i les avantatges fiscals que el hi ofereix La Famiglia del Cas AVE, el Cas Almenas, el Cas Arcos, el Cas Astapa, Cas Campeón, el Cas Filesa… i paro a la F per que tenim poc temps… El turisme, és el nou monocultiu del segle XXI, que els hi permet tenir cambreres de pis literalment explotades amb un sou de 2,5 € per la neteja de cada habitació d’hotel.

Evidentment aquests avantatges no els gaudeixen la majoria d’empreses de la nostra ciutat que son les PYMES amb el 96,5 % del total, si no les grans multinacionals que moltes, a través d’entramats d’enginyeria fiscal ni tan sols tributen aquí. Malauradament els altres models d’economia com és l’economia social i solidària, les cooperatives, queden relegades a enfrontar-se soles i sense pràcticament cap ajuda a un mercat econòmic totalment desequilibrat quan son precisament aquestes les que poden crear veritable riquesa per les veïnes de L’Hospitalet.

Deixarem de ser una ciutat obrera per passar a ser una ciutat cosmopolita i moderna, per les noves colonitzadores que puguin pagar el preu de viure-hi.

Per això des de la CNT de L’Hospitalet diem Stop PDU Gran Via i estem segures que tombarem el PDU!

-